nasze menu

1. Rydze  24,00
(180 g) z patelni podane przez kucharza polecane

2. Kwaśnica na wieprzowinie  9,00
(350g) w ustach raj ci się przewinie

3. Kotlet „Siuchajski”  19,00
(250g) to danie które smakuje wszystkim schab z grilla z boczkiem zapieczony łoscypkiem

4. Cycki z kury po siuchajsku  19,00
(250g) Filet z kurczaka z pomidorem zapieczony serem,
ulubione danie szefowej z siuchajskiej

5. Pieczeń barania  30,00
(200g) podana z sosem żurawinowo -winnym

6.  Sałatka szefa 18,00
z grilla marynowane polędwiczki kurczaka do tego kapusta pekińska, jajko,pomidor, cebula czerwona, i papryka nie byle jaka sosem vinegre wszystko oblane
1. Rosół z makaronem babuni((podajemy tylko w niedzielę)  (350g) 8.00

2. Pomidorowa jak u cioci Hani (350g) 8.00

3. Przyszmak krasnala (100g) 700
Filet z kurczaka panierowany

4. Przysmak Pirata (80g) 6,00
Filet rybny z mintaja

5. Pierożki z owocami (90g) 6,00

6. Naleśniki z serem i bitą śmietaną (100g) 5,00

7. Frytki (80g) 3,00

8.  Ketchup 1,00





2. Śledź po polsku  10,00
(180g)w śmietanie z cebulką i jabłkiem miłym gościom podany
HERRING IN SOUR CREAM, СЕЛЁДКА ПО-ПОЛЬСКИ
HERING IN SAUERRAHM

3. Deska serów od bacy 14,00
(180g) łoscypek, korboc

4. Desecka przekąsecek pod piwko  15,00
(250g) Kiełbasa ,kaszanka, boczek, ogórek

5.  Smalec domowy z pieczywem 8,00
“Jak Zbójnicy go robili tak i my tu przyrządzili”

6. Befsztyk tatarski  22,00
(160g)z polędwicy wołowej podany przez kucharza polecany




1. Łoscypek z grilla z żurawiną  12,00
(120g)skosztuj gościu koniecznie byś głod zabił skutecznie
GRILLED SHIEEP’S CHEESE, SCHAFKÄSE VOM GRILL MIT MOOSBEERE, ОВЕЧИЙ СЫР C КЛЮКВА

3. Rydze z patelni  24,00
(180g) lubią wszyscy lecz sczególnie miłe panie


4.  Moskol z masłem czosnkowym 8,00
(180g) góralski placek z ziemniaków gotowanych pieczonych na blasze
POTATO PANCAKE, KUCHEN AUS GEKOCHTEN KARTOFFELN, ОВСЯНАЯ ЛЕПЁШКА

5.  Moskol z masłem czosnkowym i bryndzą 10,00
(180g) góralski placek z ziemniaków gotowanych pieczonych na blasze
POTATO PANCAKE, KUCHEN AUS GEKOCHTEN KARTOFFELN, ОВСЯНАЯ ЛЕПЁШКА

6. Placki ziemniaczane 12,00
(200g) na prętko tarte podane ze śmietaną skosztowania warte

7. Wyndzony boczek z grilla  9,00
(170g)po nim cera staje się zdrowa
Grilled Bacon , gebratene speckseite

8. Kiszka z rusztu  12,00
(150g)  kaszanka wiejska przysmażona z cebulką po gospodarsku



1. Rosół z koguta(podajemy   8,00
(350G) rosół z kury zjesz ze smakiem z każdym jednym swym rodakiem
Chicken broth with noodles,

2. Pomidorowa 8,00
(350G) gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz
Tomato soup, tomatensuppe, помидорный суп

3. Kwaśnica na wieprzowinie 9,00
(350G) w ustach raj ci się przewinie
Sauerkraut, sauerkrautsuppe, барбарис

4. Żurek bacowski “taki że hej” 9,00
(350G)kto zjada ten mądrze gada
Sour soup with white sousage, saure mehlsuppe mit weißwurst
Суп на мучной закваске с белой колбасой

5. Borowikowa  14,00
(350G) nie dla byle smyków
Mushroom soup with noodles, steinpilzsuppe mit nudeln
Суп из боровиков


1. Polędwiczka wieprzowa  22,00
(200G)doprawiona zacnie polana sosem grzybowym, podana smacznie
Tenderloin, lendenstück (schweinefleisch), полендвица и соус из боровиков 

2. Golonka na gazdowski sposób upieczona  28,00
1 Szt. Danie dla chwata co za pannami co rusz to lata podana z kapustą zasparzaną, musztardą i chrzanem
Roast pork knuckle, eisbein gebraten, рулька жаркое

3. Żeberka wieprzowe 24,00
(450G) podane w glazurze musztardowo –miodowej   polecamy  

3. Dupsko wieprza 17,00
(250G) kawał szynki wieprzowej polane sosem grzybowym
Roast ham backed with mushroom sauce, ветчина жаркое и соус из боровиков

4. Karkówka z grilla  16,00
(200G)kawał karczku z wieprzka peklowany przez noc podana z sosem czosnkowym
Grilled neck ошеек с грилла

5. Kotlet ze świni 15,00
(200G) płat doskonałego schabu w panierce zasmażany
Pork chop, wienerschnitzel, свиная котлета

6. Kotlet „siuchajski” 19,00
(250G) to danie które smakuje wszystkim schab z grilla z boczkiem zapieczony łoscypkiem pork chop ‘siuchajski’, kotelett (schweinefleisch) “siuchajski”, котлет “сюхайско”

9. Korytko pyzdry dla 2 osób  60,00
Karczek, schab z grilla, filet z kurczaka, kiełbaski baranie , kaszanka, ziemniaki opiekane,
sosy, kapusta zasmażana)
regional meat plate – for 2 prs

10. Koryto kwicoła dla 4 osób 130,00
(Golonka, schab z grilla, filet z kurczaka, kiełbaski baranie, kaszanka, boczek, żeberka, ziemniaki, kapusta zasmażana, smalec ogórek kiszony, sosy)
‘Siuchajsko ‘ various types of meat and supplements, / pork knuckle, blood pudding, village style sausage, bacon, e, jacket potatoes, fried cabbage/ regional meat plate – for 4 prs



1. Filet z kurczaka w złocistej panierce 15,00
(200G) niczym sztuka złota podawany w płatkach kukurydzianych zapiekany
Chicken fillet, hähnchenfilet im goldigen paniermehl (knackig), понированый филе петушка

2. Filet z kurczaka 14,00
(200G) jak złoto podawany w bułce zapiekany
Chicken fillet, hähnchenfilet im goldigen paniermehl (knackig), понированый филе петушка

3. Filet z kurczaka z owocami 16,00
(200G) to pyszne danie do którego rwią się wszystkie panie, podane z ananasem i brzoskwinią
Chicken with fruit

5. Cycki z kury po siuchajsku 19,00
(220G) filet z kurczaka z pomidorem zapieczony serem,
ulubione danie szefowej z siuchajskiej
Chicken fillet with tomato and cheese

6.  Kacka skubano (połowa kaczki podana z jabłkami i żurawiną 32,00
(200G) nie lada gratka polecany dla babci i dziadka


1. Kanzas steak po amerykańsku  30,00
(350G) skosztuj gościu koniecznie byś głód zabił skutecznie

2.  Placek po zbójnicku 28,00
(400G) placki ziemniaczane z gulaszem madziarskim gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz
Brigand’s potato pancake with goulash, kartoffelpuffer mit gulasch, картофельный олад “збойницки”

3. Polędwica wołowa z sosem z zielonego pieprzu 35,00
1. Pieczeń barania 30,00
(200G) z udźca baraniego podana z sosem żurawinowym
Mutton roast with pepermintsouce, hammelbraten mit minzsoße,
Баранина жаркое и мятный соус

2. Pieczona gicz barania z kością  32,00
(350G) dobre danie dla tego kto się chce ugościć po pańsku


3. Kiełbaski baranie   z sosem czosnkowym 18,00
(150G) dwa zawijańce kiełbasek podane z sosem czosnkowym
Lamb sausages with garlic sauce, hammelwürstchen mit knoblauchsosse, колбаски из баранины и чеснковый соус


1. Pstrąg smażony 25,00
 pstrąg w ziołach zaprawiany miłym gościom podany
FRIED TROUT, GEBRATEN FORELLE

2. Łosoś z grilla w sosie śmietanowo cytrynowym 25,00
(150g) rarytasik nie lada baba chłopu powiada
1. Pierogi ruskie  15,00
(180G) kto je zjada temu w zyciu się układa
Russian dumplings (with cheese, russisch teigtaschen (mit kase)

3. Pierogi z mięsem 15,00
(180G) wyśmienitym kęsem
“Pierogi” dumplings with meat filling, piroggen mit fleischfüllung

1. Sałatka gaździny (grecka)  17,00
Sałaty, ser feta, oliwki, pomidor ,ogórek grzanki wszystko polane sosem winegret

2. Sałatka szefa 18,00
Z grilla marynowane polędwiczki kurczaka do tego sałaty, jajko, pomidor, cebula czerwona,
i papryka nie byle jaka sosem vinegre wszystko oblane


1. Zestaw surówek (250g)  7,00
Mixed salad

2.  Surówka z marchwi (150g)  4,00
Carrot salad

3. Ogórek kiszony (150g)  4,00
Picled or dill cucumber

4. Mizeria ze śmietaną (200g)  5,00
Cucumber salad with sour cream

5. Kapusta biała (200g)  5,00
Cabbage

6. Pomidor z sosem vinegre (200g)  5,00
Tomato
1. Grule warzone ( 180g, ziemniaki gotowane) 4,00
Boiled potatoes

2. Grule piecone (200g, ziemniaki opiekane) 5,00
Roasted potatoes

3. Kapusta zasmarzana (180g) 5,00

4. Jarzynki (180g, gotowane) 5,00

5. Grule w poski rzezane (150g, frytki) 5,00
Fried chips  

6. Grule mascone z kwaśnym mlekiem (180g) 8,00
Boiled potatoes, sour milk

7. Ryż (180g) 4,00
Rice

8. Żurawina  3,00
Cranberry

9. Inne dodatki (40g) 1,00
Sos czosnkowy , muszarda , ketchup , pieczywo, ser,


1. Jabłecznik(150g) podajemy i kawę do niego proponujemy 9,00
Apple cake

2. Jabłecznik na ciepło z lodami w sosie truskawkowym (200g) 12,00
Apple cake hot with ice

3. Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną (200g)  10,00
Special restaurant ice

4. Nakeśnik z serem .................................................................10,00