Przykładowa oferta weselna

Menu weselne 

Powitanie chlebem i sola pary młodej, powitanie szampanem gości weselnych w cenie menu
Na dzień dobry

Rosół z makaronem

 II DANIE : 
Kurczak po parysku , Kotlet harnasia (zawijany schab panierowany  z farszem z sera,jajka,boczku,papryki i pietruszki ) Zrazy wołowe w sosie własnym  
DODATKI
ziemniaki gotowane           surówki   zestaw surówek sezonowych 3 rodzaje

Uroczyste krojenie tortu weselnego (tort i ciasta we własnym zakresie)

coś dobrego dla każdego(ZIMNA PŁYTA)
śledzie w śmietanie i oleju
 galaretki
sałatka z szynką
sałatka z kurczaka
wędliny,
deska serów góralskich
pikle(ogórek ,pomidor,papryka)
owoce

Szef kuchni poleca-1 ciepłu posiłek 
Szynka pieczona płonąca  +kapusta zasmażana z grzybami+ziemniaki opiekane

deser
lody z owocami  i bitą śmietaną

Wzmocnienie dla tańczących-2 ciepły posiłek 
Szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym  + ryż + surówka

Kuracja poranna- 3 ciepły posiłek 
barszcz czerwony z krokietem,

napoje : kawa herbata ,soki, cola, fanta , sprite, woda

Cena 175 zł osoba dla wesela powyzej 60 osób
Cena 185 zł dla wesela poniżej 60 osób
Cena 200 zł dla wesela poniżej 50 osób

Do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta PŁATNE DODATKOWO lub we własnym zakresie 
Koszt obsługi 600zł dla wesela poniżej 50 osób 

NA DRUGI DZIEŃ PO WESELU PROPONUJEMY POCZĘSTUNEK DLA GOŚCI WESELNYCH :
zupa : żurek staropolski,
II danie : Karczek w sosie własnym   + ziemniaki gotowane + surówka,
kawa herbata sok 
cena 38 zł osoba

Koszt noclegu 45 zł/50 zł  osoba /noc



DODATKOWO NA WESELE POMOŻEMY ZORGANIZOWAĆ 
:
1. sprawdzoną kapelę góralską (na błogosławieństwo , do kościoła i  do godziny 24.00 na weselu) 
2. dj-a , wodzirej na weselu 
3. transport pary młodej do kościoła i z kościoła  bryczką 



Istnieje  także możliwość ułożenia własnego menu poniżej przedstawiamy kilka propozycji dań:


PROPOZYCJE DAŃ NA WESELE JEDNODNIOWE

Na dobry początek: (jedna zupa do wyboru)

rosół z makaronem (zjesz ze smakiem z każdym swym rodakiem)
grzybowa z makaronem łazankowym(gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz)
minestronne z ryżem (nie dla byle smyków)
kartoflanka z borowikami (kto zjada ten mądrze gada)
krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i łezką śmietany (w ustach raj ci się przewinie)
krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

PROPONOWANE DANIA NA OBIAD:

mięsa smażone panierowane zawijane:
z drobiu
filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych
filet drobiowy panierowany w bułce
kotlet zawijany z pieczarkami
kotlet de volaille(masło ser)

Z wieprzowiny
kotlet schabowy
kotlet ala cordon blue (ser szynka)
kotlet harnasia (szynka , pieczarki , boczek , jajko,,paprika, masło , ser żółty )

Rolady i mięsa pieczone
Z drobiu

pierś z kurczaka z farszem szpinakowym
pierś z kurczaka z farszem jarzynowym
pierś z kurczaka z farszem grzybowym
rolada z indyka

sosy ( do wyboru)
pomidorowy
śmietankowy
ziołowy
jarzynowy

Z wieprzowiny
karczek pieczony
rolada ze schabu z jarzynami
schab pieczony ze śliwką lub morelą
schab pieczony

sosy ( do wyboru)
własny
tymiankowy
grzybowy
śliwkowy

Mięsa z grilla
Z drobiu
filet z kurczaka grillowany z sosem żurawinowo-winnym
filet z kurczka z serem i pomidorem
filet z kurczaka z ananasem

Z wieprzowiny
karczek w sosie podgrzybkowym
fileciki schabowe z jarzynami na maśle (seler , marchew , por , cebula, natki pietruszki)
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
z tych proponowanych dań na obiad dwa mięsa do wyboru

dodatki :
ziemniaki gotowane
ziemiaki puree
ziemniaki opiekane
frytki
ryż pilav
dufinki
z proponowanych dodatków jedno do wyboru

surówki :
z kapusty kiszonej
z ogórka kiszonego z cebulą
z kapusty pekińskiej
z czerwonej kapusty
z białej kapusty
z selera
z marchwi
z proponowanych surówek można wybrać trzy surówki

desery
lody z owocami i bitą śmietaną
szarlotka na ciepło z lodami
śliwki flambirowane z lodami
mus na śmietanie z owocami
z proponowanych deserów jeden do wyboru

PROPONOWANE DANIA NA DRUGI POSIŁEK NA WESELU :
szynka pieczona płonąca + ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana
pstrąg saute
pieczone udko z kurczaka
zraziki wieprzowe w sosie własnym
placek po zbójnicku
karczek wieprzowy marynowany z podgrzybkami w śmietanie

PROPONOWANE DANIA NA TRZECI POSIŁEK NA WESELU :
szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
szaszłyk drobiowy w polewie miodowej
pieczeń wieprzowa w sosie własnym

PROPONOWANE DANIA NA CZWARTY POSIŁEK NA WESELU :
barszcz czerwony z krokietem
bogracz ( wieprzowina marchew seler cebula, ogórki kiszone groszek konserwowy paparyka koncentrat pomidorowy
wieprzowina na zielono z kluseczkami (wieprzowina oliwki zielone , papryka świeża zielona , natka pietruszki – w formie gulaszu)
potrawka z drobiu
bigos

zimna płyta: (zakąski zimne ) na weselu na stołach
pólmisek wędlin
półmisek serów regionalnych (oscypek korboc)
galaretki drobiowe ,schab zakrawany
pikle (ogórki konserwowe , papryka konserwowa, pieczarki konserwowe ,

sosy do wyboru
tatarski
salsa (pomidorowo-pikantny)
ziołowy
francuski ( delikatny )

śledzie

sałatki (do wyboru dwie)
1.grecka (sałata,pomidor , ogórek świeży, papryka świeża , oliwki , ser feta , sos vinegrette)
2. z pieczarkami i ryżem (pieczarki świeże , ryż , papryka świeża , groszek konserwowy, majonez przyprawy)
3. góralska (sałata , pomidor , ogórek świeży , boczek , oscypek tarty , jajko , sos vinegrette
4. jarzynowa ( marchew , seler , ziemniaki , jabłko , ogórek kiszony , groszek konserwowy , jajko , majonez , musztarda , przyprawy)
5. z kurczakiem ( kurczak , seler konserwowy , brzoskwinia , por , jajko , majonez , przyprawy)

napoje
kawa herbata
soki owocowe 2 rodzaje
woda minerlana
coca cola , fanta ,sprite

cena menu weselnego w zależności od wyboru dań (do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta płatne dodatkowo )